Sposób przygotowania:
Kisiel truskawkowy
Truskawki oszypułkować, opłukać, przełożyć do rondla zasypać cukrem, odstawić na godzinę. Do truskawek wlać trochę wody, postawić na ogniu, gotować kilka minut na wolnym ogniu. Następnie za pomocą sitka wybrać truskawki.
Wody dolać do soku, tyle aby było 500 ml płynu.
Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w niewielkiej ilości wody, wlać do soku, mieszając doprowadzić do zgęstnienia i zagotowania.
Kisiel przelać do pucharków, udekorować listkami melisy i truskawkami.
Wody dolać do soku, tyle aby było 500 ml płynu.
Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w niewielkiej ilości wody, wlać do soku, mieszając doprowadzić do zgęstnienia i zagotowania.
Kisiel przelać do pucharków, udekorować listkami melisy i truskawkami.
Blendi
Danusia19671