Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kiszona kapusta z rzodkwią i gruszką :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szukałam trochę innego smaku dla kapusty kiszonej podanej do ,,Mintaja w cieście sezamowym „ Moim zdaniem taka doskonale pasuje .

Kiszona kapusta z rzodkwią i gruszką :

Składniki:

Kiszona kapusta z rzodkwią i gruszką :

 

  • 25 dag kiszonej kapusty ( lekko ukiszonej , nie za kwaśnej , nie za słonej – najlepiej takiej domowej z marchewką )
  • ½ dużej , twardej , nie słodkiej gruszki utartej na tarce jarzynowej
  • 3 łyżki utartej na drobnej tarce jarzynowej białej rzodkwi
  • sól
  • pieprz mielony
  • cukier
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Kiszona kapusta z rzodkwią i gruszką :
Wymieszać kapustę z gruszką i rzodkwią . Doprawić solą , pieprzem i cukrem .Posypać natka pietruszki .

Tagi:

domowe kapusta