Sposób przygotowania:
kiszone ogórki
1. do słoików wkładamy na dno:
2. koper,chrzan,2-3 liście wiśni,4 pokrojone pazurki czosnku
3. układamy pionowo dość ciasno ogórki,do zwężenia słoika
4. na wierzch wciskamy koper,chrzan,2-3 liście wiśni,4 pokrojone pazurki czosnku
5. tak upchane słoiki zalewamy solanką i przykręcamy słoiki nie do końca
6. kiedy ogórki zaczną kisnąć(2-4dni)słoiki dokręcamy wynosimy w chłodne miejsce
7. ogórki są pyszne (nie puste w środku)
2. koper,chrzan,2-3 liście wiśni,4 pokrojone pazurki czosnku
3. układamy pionowo dość ciasno ogórki,do zwężenia słoika
4. na wierzch wciskamy koper,chrzan,2-3 liście wiśni,4 pokrojone pazurki czosnku
5. tak upchane słoiki zalewamy solanką i przykręcamy słoiki nie do końca
6. kiedy ogórki zaczną kisnąć(2-4dni)słoiki dokręcamy wynosimy w chłodne miejsce
7. ogórki są pyszne (nie puste w środku)
Pyza
yola