kamila1957

kamila1957

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

kiszone ogórki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

ogórki gruntowe dokładnie myjemy,słoiki najlepiej wyparzyć.na dno słoika wkładamy,dużo kopru

kiszone ogórki

Składniki:

kiszone ogórki

 

 

Sposób przygotowania:

kiszone ogórki
1. do słoików wkładamy na dno:
2. koper,chrzan,2-3 liście wiśni,4 pokrojone pazurki czosnku
3. układamy pionowo dość ciasno ogórki,do zwężenia słoika
4. na wierzch wciskamy koper,chrzan,2-3 liście wiśni,4 pokrojone pazurki czosnku
5. tak upchane słoiki zalewamy solanką i przykręcamy słoiki nie do końca
6. kiedy ogórki zaczną kisnąć(2-4dni)słoiki dokręcamy wynosimy w chłodne miejsce
7. ogórki są pyszne (nie puste w środku)

Tagi:

ogórki