mloda

mloda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

KLimandzaro

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wszystkim Gościom smakuje je proponuję !

KLimandzaro

Składniki:

KLimandzaro

 

  • Przygotować ciasto biszkoptowe ciemne .Biszkopt ciemny
  • proszku do pieczenia .Białka ubić na sztywno dodać cukier i żółtka 2,dodać mąkę

Sposób przygotowania:

KLimandzaro
( Masa Jabłkowa) 1,kg jabłek 2,galareki 1,łyżka masła jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach masło roztopić dodać jabłka chwilę smażyć dodać suchą galaretkę wymieszać i jeszcze chwilę smażyć .Skład na masę budyniową 1|2 mleka 1|2szklanki cukru 2 żółtek 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemnczanej 1 kostka masła ( Masa budyniowa) .Z mleka cukru żółtek mąki ugotować budyń masło utrzec dodająć przestudzony budyń .Przełożenie ciasta ciasto ciemne -masa jabłkowa- masa budyniowa -ciasto ciemne -polewa!