dzordz

dzordz

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Kluski Bawarskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki i sycący obiadek dla wszystkich nawet dla dzieci ;)

Kluski Bawarskie

Składniki:

Kluski Bawarskie

 

  • 4 Bułki czerstwe (2 dniowa) w zależności ile osób jest, ja podałam na 4 osoby,
  • mleko lub woda,
  • 1 jajko,
  • 1 duża cebula,
  • 2 kiełbasy lub szynki,
  • sól, pieprz, czosnek, natka pietruszki .

Sposób przygotowania:

Kluski Bawarskie
Bułke zamoczyć w mleku lub ciepłej wodzie,(10min.), dodajemy jajko , cebule w kostke pokrojoną i kawałki kiełbasy,(mozna je podsmarzyć przed dodaniem do bułki), pokrojoną pietruszke i czosnek, przyprawy, wymieszamy , jeżeli ciasto się nie trzyma można dodać bułke tartą , robimy duże lub małe kluski , do wrzącej i osolonej wody wrzucamy i gotujemy ok.30 min.Sos: polecam borowikowy lub serowy ;) Życzę smacznego :)