alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Kluski kukurydziane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kluski kukurydziane to świetny dodatek do zup. Możemy je zrobić bardzo szybko. Nadają się do różnych zup zarówno kremowych, do rosołu i warzywnych.

Kluski kukurydziane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kluski kukurydziane

 

  • 1 szkl wody
  • 0,5 szkl kaszki kukurydzianej
  • 0,5 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Kluski kukurydziane
W naczyniu zagotować szklankę wody z dodatkiem soli. Wsypać kaszkę kukurydzianą i energicznie mieszać żeby się nie przypaliło. Zmniejszyć ogień cały czas mieszać i gotować około 2-3 minuty. Gorącą masę rozłożyć równomiernie na foli. Można również przykryć drugą folią i cienko rozwałkować wałkiem do ciasta. Ostudzić. Za pomocą foremek do ciasteczek wykroić różne wzory.
Kluski kukurydziane
gorącą masę kukurydzianą rozwałkować między foliami
Kluski kukurydziane
z zimnej masy foremkami wykroić różne wzorki

Tagi:

kukurydza