Kluski lane

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kluski lane: Jaja rozkłócić z 2-3 łyżkami wody, dodać natkę, sól, wsypać mąkę (ilość mąki

Kluski lane

Składniki:

Kluski lane

 

 

  • 2 jaja

 

  • łyżka posiekanej natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Kluski lane

Kluski lane: Jaja rozkłócić z 2-3 łyżkami wody, dodać natkę, sól, wsypać mąkę (ilość mąki zależy od wielkości jaj) i mieszać dość długo, aby wtłoczyć jak najwięcej powietrza, które sprawi, że kluski będą pulchne. Dokładnie wyrobione ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Wlewa się je cienką strużką do wrzącego rosołu, mieszając. Gotować 2 min. Podawać natychmiast. 100 g - 105 kcal


Tagi:

kluski lane