SIS

SIS

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

kluski śląskie 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne kluseczki polecam na obiad

kluski śląskie 6

Składniki:

kluski śląskie 6

 

 

Sposób przygotowania:

kluski śląskie 6
Ziemniaki gotujemy w skorupkach, gdy ziemniaki zrobią się miękkie odstawiamy do wystygnięcia a następnie obieramy i przeciskamy przez praskę. Ziemniaki przekładamy do miski i dzielimy na cztery równe części z czego jedną wyciągamy wspupujemy do dopełnienia mąke ziemniaczaną, wszystko mieszamy dodajemy jajko, mieszamy. A następnie doprawiamy solą. Formujemy kulki z dziurką i wrzucamy do wrzatku lekko posolonego. Gotujemy do czasu kiedy wypłyną na góre. Pyszne kluseczki polecam na każdy obiad w zestawieniu z mięskiem. Smacznego