dodi1

dodi1

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Kluski z ryb do zup rybnych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Super dodatek do zupki. polecam.

Kluski z ryb do zup rybnych

Składniki:

Kluski z ryb do zup rybnych

 

  • 25 dag ryby rzecznej,
  • 2 żółtka,
  • 1 łyżka masła,
  • 1 cebula usiekana,
  • 1 bułka

Sposób przygotowania:

Kluski z ryb do zup rybnych
25 dag ( lub więcej w miarę potrzeby) jakiejkolwiek ryby rzecznej, oczyszczonej i oskrobanej zmielić, posolić, dodać 2 żółtka, łyżkę masła, cebulę posiekaną, 1 bułkę namoczoną w mleku i wycisnietą. Wymieszać wszystko dokładnie. Robić małe kluseczki, gotować we wrzącej wodzie, gdy wypłyną wylać na durszlak i kłaść do wazy.

Tagi:

ryba ryby