mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Kluski z twarogu i wędliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie kluski można podawać ze stopionym masłem.

Kluski z twarogu i wędliny

Składniki:

Kluski z twarogu i wędliny

 

  • 200g tłustego twarogu
  • 1 jajko
  • 1/3 szkl kefiru
  • 1/2 szkl posiekanego świeżego majeranku
  • 100g skrawek wędlin (ewentualnie parówek)
  • 5 łyżek mąki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kluski z twarogu i wędliny
Ser wymieszać mikserem z kefirem i jajkiem. Dodać mąkę, wymieszać. Wędlinę pokroić w drobną kostkę. Do masy serowej dodać wędlinę, majeranek, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. W garnku zagotować wodę, osolić. Na wrzątek łyżką kłaść ciasto i gotować na małym ogniu przez 3 minuty. Wyjąć, odcedzić i podawać.