Sposób przygotowania:
Kokardki z boczkiem
Makaron gotujemy na półtwardo Boczek kroimy paseczki i podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojony w plasterki seler naciowy.
Gęsty jogurt naturalny mieszamy z roztrzepanym
jajkiem, dodprawiamy do smaku solą i pieprzem do smaku i drobno posiekaną kolendą (zostawiamy kilka listków do dekoracji). Całość dokładnie mieszamy i powstałym sosem zalewamy boczek z selerem na patelni. Dokładnie wymieszamy i dodajemy ugotowany makaron.
Smażyć jeszcze przez chwilkę i posypujemy resztą kolendry.
Gęsty jogurt naturalny mieszamy z roztrzepanym
jajkiem, dodprawiamy do smaku solą i pieprzem do smaku i drobno posiekaną kolendą (zostawiamy kilka listków do dekoracji). Całość dokładnie mieszamy i powstałym sosem zalewamy boczek z selerem na patelni. Dokładnie wymieszamy i dodajemy ugotowany makaron.
Smażyć jeszcze przez chwilkę i posypujemy resztą kolendry.