motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Kokardki z gotowanym mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Fajny sposób na wykorzystanie mięsa gotowanego z rosołu na smaczny poniedziałkowy obiadek z makaronem.

Kokardki z gotowanym mięsem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kokardki z gotowanym mięsem

 

  • 30 dkg makaronu kokardki
  • sól
  • 60 dkg mięsa gotowanego
  • cebula
  • natka pietruszki
  • olej do smażenia
  • kucharek

Sposób przygotowania:

Kokardki z gotowanym mięsem
Ugotowane mięso z rosołu mielimy maszynką do mięsa. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Umytą pietruszkę siekamy. Na rozgrzanym oleju smażymy mięso z pokrojoną cebulką i pietruszką. Doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy. Ugotowany makaron łączymy z przygotowanym mięsem. Wszystko dajemy na rozgrzany tłuszcz i podsmażamy. Podajemy na gorąco.
Kokardki z gotowanym mięsem
Etap 1 Ugotowane mięso z rosołu mielimy maszynką do mięsa. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Umytą pietruszkę siekamy. Na rozgrzanym oleju smażymy mięso z pokrojoną cebulką i pietruszką. Doprawiamy do smaku.
Kokardki z gotowanym mięsem
Etap 2 Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy.

Tagi:

mięso makaron