Sposób przygotowania:
Kokardki w kurczakowym ragu' z pomarańczami
-Warzywa obrać i pokroić w drobną kosteczkę. -Przełożyć na głęboką patelnię z rozgrzaną oliwą i podsmażyć. -Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę lub cienkie paseczki. -Do podsmażonych warzyw dodać kawałeczki mięsa. -Mieszając od czasu do czasu dusić mięso z warzywami przez kilka minut. -Doprawić do smaku solą i pieprzem. -Wlać wino i gotować do odparowania alkoholu. -Dodać sok wyciśnięty z pomarańczy , otartą skórkę, szczyptę szafranu i kilka listków majeranku. -W międzyczasie ugotować makaron /al dente/. -Makaron przecedzić i przełożyć na patelnię z mięsem i warzywami. -Dodać 3-4 łyżki wody z ugotowanego makaronu, wymieszać i nałożyć na talerze. -Danie udekorować cząstkami pomarańczy i zielonymi listkami majeranku /lub młodego szpinaku/