Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Makaron kokardki z gotowanym mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Do tego dania można wykorzystać mięso z rosołu.

Makaron kokardki z gotowanym mięsem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Makaron kokardki z gotowanym mięsem

 

  • 1/2 kg mięsa gotowanego
  • 1 cebula
  • 2 łyżki smalcu
  • 20 dag makaronu kokardki
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki
  • przyprawa do mięsa młynek
  • sos sojowy do smaku
  • sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Makaron kokardki z gotowanym mięsem
Z ugotowanego mięsa usunąć kości. Mięso przepuścić przez maszynkę. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym smalcu, dodać mielone mięso, doprawić do smaku przyprawą do mięsa, sosem sojowym i solą, wymieszać. Podsmażyć przez kilka minut, wsypać natkę pietruszki, wymieszać. ( gdy mięso jest zbyt suche dodać kilka łyżek rosołu lub przegotowanej wody). Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju, odcedzić, rozłożyć na talerze, wyłożyć farsz mięsny.
Makaron kokardki z gotowanym mięsem
Na rozgrzanym smalcu zeszklić posiekaną cebulę
Makaron kokardki z gotowanym mięsem
Do podsmażonej cebuli dodać zmielone gotowane mięso
Makaron kokardki z gotowanym mięsem
Doprawić do smaku solą sosem sojowym i przyprawą do mięsa