Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Kokosanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Żółtka ubić do białości z cukrem, białka ubić na sztywną pianę, delikatnie połączyć z żółtkami.

Kokosanki

Składniki:

Kokosanki

 

  • 25 dag wiórków kokosowych
  • 25 dag cukru
  • 4 jajka
  • sól
  • tłuszcz do nasmarowania blachy

Sposób przygotowania:

Kokosanki
Żółtka ubić do białości z cukrem, białka ubić na sztywną pianę, delikatnie połączyć z żółtkami. Następnie, stale mieszając, dodawać po łyżeczce wiórki kokosowe.Blachę wyłożyć folią spożywczą natłuścić i łyżką kłaść niewielkie ciasteczka. Piec na jasnozłoty kolor w nagrzanym piekarniku (180 stopni C)

Tagi:

jajko jajka