Sposób przygotowania:
Kokosanki dla tych co na diecie
1. Najpierw ubiłam białka na sztywna pianę (dodałam cream of tartar - kamień winny, ale to nie jest konieczne).
2. Ubite białka wymieszałam delikatnie łyżką z wiórkami kokosowymi i ksylitolem.
3. Małą łyżeczką układałam małe kleksy mieszanki białkowej na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - ok 22 kokosanek.
4. Piekłam w temperaturze 165*C na złoty kolor przez około 20 minut (zależy od piekarnika).
5. Wystudzone kokosanki polałam rozpuszczona w mikrofali czekoladą i posypałam wiórkami kokosowymi.
2. Ubite białka wymieszałam delikatnie łyżką z wiórkami kokosowymi i ksylitolem.
3. Małą łyżeczką układałam małe kleksy mieszanki białkowej na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - ok 22 kokosanek.
4. Piekłam w temperaturze 165*C na złoty kolor przez około 20 minut (zależy od piekarnika).
5. Wystudzone kokosanki polałam rozpuszczona w mikrofali czekoladą i posypałam wiórkami kokosowymi.