Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kokoski wg Justyny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Biszkoptowe kwadraciki oblane czekoladą i obtoczone kokosem

Kokoski wg Justyny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kokoski wg Justyny

 

  • Biszkopt:
  • 6 jaj + 1 białko
  • 15 dag cukru
  • 15 dag mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

  • Oraz:
  • kokos

Sposób przygotowania:

Kokoski wg Justyny
Biszkopt:

Białka ubić z cukrem , dodać żółtka ubić. Pod koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 25 minut. Ostudzić.



Polewa: Margarynę roztopić , dodać cukier puder , kakao i mleko mieszać żeby się nie przypaliło. Gotować ok 2-3 minutki.



Przygotowanie:

Biszkopt pokroić na kwadraty, obtaczać w polewie i kokosie.



Polewę trzeba co jakiś czas podgrzewać.
Kokoski wg Justyny
Z podanych składników upiec biszkopt i ostudzić
Kokoski wg Justyny
Margarynę roztopić dodać cukier puder kakao i mleko mieszać żeby się nie przypaliło
Kokoski wg Justyny
Zimny biszkopt pokroić na kwadraciki lub prostokąty
Kokoski wg Justyny
Każdy kwadracik obtoczyć w polewie i kokosie

Tagi:

biszkopt