Sposób przygotowania:
Kokosowe ciastka Wokala
Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą (oprócz galaretki).Mąkę wysypujemy na stolnicę następnie sypkie wszystko czyli: cukier waniliowy,proszek do pieczenia,cukier puder,wiórka kokosowe. Następnie margarynę , sok z cytryny , jajka. Na początku ciachamy to nożem jakieś 5min następnie odkładamy nóż i gnieciemy ciasto rękami. Gdy ciasto już zagnieciemy przecinamy go na pół i jedną połówkę odkładamy a do drugiej dosypujemy kakao i gnieciemy do wymieszania się dobrze kakao.Gdy ciasto mamy już gotowe możemy wałkować , wałkujemy przy użyciu wałka ciasto na około 1,5-2cm (może być mniejsze, i tak trochę urośnie). I wycinamy kółeczka np szklanką czy kubkiem. A następnie w nich kieliszkiem malutkie otworki.(Kółeczek robimy na równo np: 18 z dziurką i 18 bez dziurki, żeby potem można było je połączyć)I tak wycinamy ze wszystkiego ciasta kołeczka, w tym czasie rozgrzewamy piekarnik do temp 150sto. i układamy ciastka na blaszkę z wyłożonym sreberkiem. Wkładamy do piekarnika na około 10min do zarumienienia się.Galaretkę przyrządzamy zgodnie z opisem z tyłu lecz w mniejszej ilości wody , zależy ile ciastek wyjdzie. Gdy będzie tężeć wlewamy w (Złożone ciastka np: jasne pełne na spód a ciemne z dziurką na górę i w dziurkę wlewamy około łyżkę galaretki).
paulka104
Natala1210
Sarenka
Lady Marmolada
marietta