Sposób przygotowania:
Kokosowe motylkiETAP 1:
W wysokim i niezbyt dużym naczyniu połączyć wszystkie składniki do uzyskania gładkiego ciasta.
ETAP 2:
W niedużym garnku rozgrzać około 1/2 litra oleju, razem z olejem musimy nagrzewać naszą formę.
Kiedy olej i forma jest już dostatecznie nagrzana to zanurzyć ją delikatnie w cieście, ale tak, aby ciasto nie przelało się przez górne krawędzie, ciasto ma być tylko na dnie i bokach formy. Foremka musi być gorąca bo inaczej ciasto się do niej nie przyklei, kiedy ciasto jest już na formie delikatnie zanurzyć je w gorącym oleju i czekać, aż samo się odklei, smażymy na złoty kolor z dwóch stron.
ETAP 3:
Po usmażeniu ciasteczka odsączyć na papierowym ręczniku.
ETAP 4:
Posypać po wierzchu cukrem pudrem.
Ciastek smażymy tyle ile potrzebujemy w danym dniu bo ciasta nie lubią dłuższego przechowywania.
Magdalena88
iziona
To warunek konieczny, posiadać taką foremkę :)