dzejlo

dzejlo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Kokosowe placuszki z masłem orzechowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wyśmienite placuszki łączące w sobie najlepsze smaki dzieciństwa - masło orzechowe i pulchne placuszki

Kokosowe placuszki z masłem orzechowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kokosowe placuszki z masłem orzechowym

 

  • szklanka mąki
  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki mleka
  • 50 g wiórków kokosowych
  • łyżeczka cukru
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • masła orzechowego bez dodatku cukru i soli ( jeśli użyjemy słodzonego masła to nie dodajemy już
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kokosowe placuszki z masłem orzechowym
Mąkę, jajka, proszek i mleko utrzepujemy trzepaczką na jednolitą masę. Dodajemy wiórki, cukier i masło i następnie mieszamy, nie koniecznie dokładnie. Rozgrzewamy olej i wykładamy porcje placuszków, najlepiej łyżką. Smażymy na złoty kolor.

Placuszki są dość twardawe ze względu na masło orzechowe więc najlepiej jest je kroić na paseczki i jeść z dżemem malinowym
Kokosowe placuszki z masłem orzechowym
Etap 1
Kokosowe placuszki z masłem orzechowym
Etap 2