Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Kokosowe szaszłyki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filety myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę.Oprószamy pieprzem i solą. Keczup mieszamy z maggi, olejem sokiem z cytryny i miodem.

Kokosowe szaszłyki

Składniki:

Kokosowe szaszłyki

 

  • 2 filety z kurczaka
  • 1 łyżka maggi
  • 1 łyżka oleju
  • 3 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • sól, pieprz
  • wiórki kokosowe

 

Sposób przygotowania:

Kokosowe szaszłyki
Filety myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę.Oprószamy pieprzem i solą. Keczup mieszamy z maggi, olejem sokiem z cytryny i miodem. Do przygotowanej marynaty wkładamy mięso i macerujemy ok 3 godzin. Następnie nabijamy na patyczki.
Smażymy na rozgrzanym oleju, od czasu do czasu obracając i polewając marynatą. Pod koniec smażenia mięso posypujemy wiórkami kokosowymi.