Sposób przygotowania:
Kokosowo truskawkowy deserETAP 1:
Mleczko kokosowe wkładam do lodówki na noc, nie wstrząsam nią. Po otwarciu puszki wyjmuję łyżką gęsta śmietanę która się wytworzyła. Idealne jest mleczko 80 %.
ETAP 2:
Z 15 truskawek robię domowy kisiel truskawkowy. Kroję je na kawałki wkładam do garnka, dodaję sok z cytryny i podsmażam aż zrobią się miękkie.
W szklance rozpuszczam mąkę ziemniaczaną wody około 1/3 szklanki. Wlewam go gotujących się truskawek i mieszam energicznie aż się zagotuje.
ETAP 3:
Na dno pucharków wykruszam po dwa biszkopty. Boki szklanki wykładam polówkami truskawek. Na dno biszkoptów układam kawałki truskawek, na nie śmietankę.
ETAP 4:
Śmietanę kokosową ubijam mikserem i wkładam do lodówki jak zrobi się za rzadka.
Przestudzony kisiel wykładam do pucharków. Dekoruję bezikami, biszkoptem, truskawką i miętą.
Magdalena88
Kniejson
superbaba4
Stenka