Sposób przygotowania:
Kokosowy pudding chia z jeżynami
Mleko kokosowe przelewamy do rondelka i podgrzewamy na wolnym ogniu aby się delikatnie zagrzało (nie wolno go zagotować ! ).
Do letniego mleka dodajemy miód mieszamy aż do jego rozpuszczenia i zdejmujemy go z ognia. Do miseczki wsypujemy nasiona chia i zalewamy je ciepłym mlekiem i odstawiamy do wystygnięcia.
Przestudzone nasiona wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Do rondelka wsypujemy jeżyny, dodajemy cukier i dusimy je na wolnym ogniu około 15 minut (mają zmięknąć ale się nie rozlecieć ). Odstawiamy do przestygnięcia.
Do szklaneczek lub kieliszków nakładamy po porcji jeżyn, na nim porcję nasion chia, wierzch dekorujemy owocami i miętą i serwujemy, smacznego.
Do letniego mleka dodajemy miód mieszamy aż do jego rozpuszczenia i zdejmujemy go z ognia. Do miseczki wsypujemy nasiona chia i zalewamy je ciepłym mlekiem i odstawiamy do wystygnięcia.
Przestudzone nasiona wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Do rondelka wsypujemy jeżyny, dodajemy cukier i dusimy je na wolnym ogniu około 15 minut (mają zmięknąć ale się nie rozlecieć ). Odstawiamy do przestygnięcia.
Do szklaneczek lub kieliszków nakładamy po porcji jeżyn, na nim porcję nasion chia, wierzch dekorujemy owocami i miętą i serwujemy, smacznego.
Jagodowa