WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1867]

Syrop z pigwy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Syrop z owoców pigwy, bardzo zdrowy i smaczny dodatek do herbaty, zawierający dużo witamin. Syrop jest bardzo łatwy do zrobienia.

Syrop z pigwy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Syrop z pigwy

 

  • Owoce pigwy
  • Cukier (objętościowo tyle ile owoców)

Sposób przygotowania:

Syrop z pigwy

ETAP 1:

Owoce pigwy wyczyścić. Przekroić na cztery części i wydrążyć gniazda nasienne. Owoce pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Zasypać cukrem. Odstawić na dwa dni żeby puściły sok., mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie owoce razem z syropem przełożyć do słoików. Zakręcić. Pasteryzowac ok 15 minut. Wystudzić. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Syrop z pigwy
Syrop z pigwy po odcedzeniu od kawałków owoców