justyna748

justyna748

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Koktajl arbuzowy.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Koktajl wyłącznie dla dorosłych smakoszy

Koktajl arbuzowy.

Składniki:

Koktajl arbuzowy.

 

  • 300 g oczyszczonego miąższu arbuza
  • 3 łyżki rumu
  • 5 łyżek cukru
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • po 1 szklance białego wytrawnego wina oraz półsłodkiego wina musującego

Sposób przygotowania:

Koktajl arbuzowy.
Cukier zalewamy pięcioma łyżkami wody i gotujemy 5 minut. Syrop studzimy. Arbuza miksujemy z sokiem z cytryny i mieszamy z syropem. Wstawiamy na 1,5 godziny do lodówki. Następnie dodajemy białe wino oraz rum, a na końcu zmrożone wino musujące. Tak przygotowany koktajl rozlewamy do szklanek i podajemy. Smacznego!