cris

cris

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 354]

Koktajl buraczkowy z mlekiem migdałowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Piękny , głęboki buraczkowy kolor i delikatny , migdałowy smak to tylko niektóre zalety tego napoju.

Koktajl buraczkowy z mlekiem migdałowym

Składniki:

Koktajl buraczkowy z mlekiem migdałowym

 

  • / 2 porcje /

 

  • 2 buraki ugotowane ze skórką
  • 2 szklanki schłodzonego mleka migdałowego
  • sok z cytryny /do smaku/
  • miód/ do smaku/
  • zielony koperek/ suszony lub świeży/
  • prażone płatki migdałowe do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Koktajl buraczkowy z mlekiem migdałowym
Piękny , głęboki buraczkowy kolor i delikatny , migdałowy smak to tylko niektóre zalety tego napoju.Zimne,obrane, pokrojone buraczki umieścić w blenderze, dodać mleko i zmiksować. Otrzymany napój / można przecedzić przez sitko/ dosłodzić miodem i sokiem cytrynowym /według smaku/ , dodać posiekany koperek, wymieszać i przelać do szklanek.Posypać prażonymi płatkami migdałowymi.

Tagi:

buraki