WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Koktajl jagodowo - bananowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zdrowy pełen witamin koktajl owocowy z jagód i bananów z dodatkiem jogurtu naturalnego i lodów truskawkowych.

Koktajl jagodowo - bananowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koktajl jagodowo - bananowy

 

  • Szklanka jagód (świeżych lub mrożonych)
  • 1 banan
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
  • 1,5 łyżki lodów truskawkowych
  • 1 łyżka cukru
  • 1 mały cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Koktajl jagodowo - bananowy

ETAP 1:

Jagody (użyłam mrożonych) wcześniej rozmrozić. Gdy się rozmroziły wrzucić do blendera kielichowego. Banana obrać ze skórki, pokroić na plasterki i wrzucić do jagód.

Dodać 3 pełne łyżki jogurtu naturalnego gęstego. Włożyć ok. 1,5 łyżki lodów (użyłam smaku truskawkowego, ale idealne będą waniliowe lub śmietankowe). Jeśli owoce nie są bardzo słodkie to dodać łyżkę cukru i mały cukier waniliowy.

Jeśli owoce są bardzo słodkie to można to pominąć. Blender zamknąć i zmiksować wszystko na gładki koktajl. Po zmiksowaniu rozlać do szklanek.

Powinna wyjść albo jedna duża szklanka albo 2 mniejsze.

Koktajl jagodowo - bananowy
Koktajl jagodowo - bananowy w trakcie miksowania
Koktajl jagodowo - bananowy
Lody truskawkowe dodane do jogurtu i owoców
Koktajl jagodowo - bananowy
Jogurt naturalny dodany do banana i jagód
Koktajl jagodowo - bananowy
Pokrojony banan i rozmrożone jagody umieszczone w blenderze