Sposób przygotowania:
Muffinki z jagodamiETAP 1:
Jajko wbić do miski i lekko zmiksować lub roztrzepać widelcem. Dodać jogurt i olej i zmiksować jeszcze raz do połączenia składników. Mąkę wsypać lub przesiać do drugiej miseczki i wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrami.
Masę jajeczną przelać do składników sypkich i wymieszać łyżką lub mikserem na najniższych obrotach. Do foremek silikonowych na muffinki włożyć papierowe papilotki i napełnić je ciastem.
Do każdej papilotki wlać ok. 2 łyżki ciasta, a następnie posypać muffinki mrożonymi jagodami. Formy wstawić do piekarnika i piec w temp. 200 stopni do suchego patyczka.
Po upieczeniu muffinki wyjąć z piekarnika i wystudzić w foremkach.
Następnie wystudzone wyjąć z foremek i posypać cukrem pudrem.