Sposób przygotowania:
Truskawkowe serniczki na ciasteczkowym spodzie
1) Masło rozpuszczamy w małym garnuszku i odstawiamy do ostygnięcia.
2) Herbatniki kakaowe rozkruszamy (możemy pomóc sobie wałkiem do ciasta).
3) Do pokruszonych herbatników dodajemy rozpuszczone i ostudzone masło, łączymy.
4) Wiśnie, maliny, jeżyny, czarną i czerwoną porzeczkę myjemy i podsmażamy na patelni, podlewając odrobiną wody.
5) Na dnie kokilek układamy herbatniki z masłem.
6) Na ciasteczkowy spód kładziemy serek truskawkowy.
7) Na serek wykładamy podsmażone owoce.
8) Na koniec posypujemy herbatnikami i pieczemy przez ok. 15 minut w 220 stopniach.
2) Herbatniki kakaowe rozkruszamy (możemy pomóc sobie wałkiem do ciasta).
3) Do pokruszonych herbatników dodajemy rozpuszczone i ostudzone masło, łączymy.
4) Wiśnie, maliny, jeżyny, czarną i czerwoną porzeczkę myjemy i podsmażamy na patelni, podlewając odrobiną wody.
5) Na dnie kokilek układamy herbatniki z masłem.
6) Na ciasteczkowy spód kładziemy serek truskawkowy.
7) Na serek wykładamy podsmażone owoce.
8) Na koniec posypujemy herbatnikami i pieczemy przez ok. 15 minut w 220 stopniach.