MałaMi89

MałaMi89

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 280]

Koktajl kawowo-bananowy na mleku roślinnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny koktajl, w którym połączenie kawy i banana (które znam) zachwyciło mnie po zmianie mleka na roślinne - tu sojowe. Polecam, bo to świetny pomysł na podanie kawy w inny sposób. Najlepiej smakuje dobrze schłodzony! Chłodzi, orzeźwia, pobudza...

Koktajl kawowo-bananowy na mleku roślinnym

Składniki:

Koktajl kawowo-bananowy na mleku roślinnym

 

  • 1 szkl. mleka roślinnego (użyłam sojowego, ale może być też kokosowe)
  • 1 dojrzały banan
  • 1 filiżanka świeżej, mocnej kawy (najlepiej espresso)

Sposób przygotowania:

Koktajl kawowo-bananowy na mleku roślinnym
Świeżo zaparzoną kawę studzimy (dla uzyskania lepszego efektu można też schłodzić w lodówce). Do kielicha blendera wrzucamy kawałki obranego, dojrzałego banana, zalewamy zimną kawą i szklanką mleka roślinnego (prosto z lodówki).

Wszystko razem miksujemy do uzyskania płynnej konsystencji koktajlu.

W szklance można oprószyć kakaem przed podaniem.