Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy na dania z jagodami

Koktajl mleczno-jagodowy

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

kolejna wersja mlecznego napoju

Koktajl mleczno-jagodowy

Składniki:

Koktajl mleczno-jagodowy

 

  • 1l jogurtu naturalnego waniliowego
  • 20 dkg jagód (świeżych lub mrożonych)
  • 2 łyżki cukru pudru
  • sok ze słodkiej pomarańczy

 

Sposób przygotowania:

Koktajl mleczno-jagodowy
Jogurt powinien być dobrze schłodzony. Przelewamy go do dzbanka, dodajemy cukier (można z niego zrezygnować bo jogurt jest słodkawy sam w sobie), jagody i miksujemy dokładnie. Na koniec wlewany sok świeżo wyciśnięty z pomarańczy i jeszcze chwilę miksujemy. Podajemy od razu bo nikt dłużej nie wytrzyma czekania :-)))