Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Koktajl szpinakowo-jarmużowy z gruszką i śliwką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny, orzeźwiający koktajl na bazie kefiru, w sam raz na upalne dni. Najlepiej smakuje mocno schłodzony.

Koktajl szpinakowo-jarmużowy z gruszką i śliwką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koktajl szpinakowo-jarmużowy z gruszką i śliwką

 

  • jarmuż 1 garść
  • szpinak świeży 1 garść
  • gruszka 1 sztuka
  • śliwki 1 sztuka
  • nasiona chia 2 łyżeczki
  • kefir 1 szklanka

Sposób przygotowania:

Koktajl szpinakowo-jarmużowy z gruszką i śliwką
Liście szpinaku i jarmużu dokładnie płuczemy. Z jarmużu usuwamy twarde łodygi. Śliwkę kroimy na ćwiartki, gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy ją na kawałki.

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego lub do rozdrabniacza. Dodajemy nasiona chia. Blendujemy wszystkie składniki razem z mocno schłodzonym kefirem do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Pijemy od razu po przygotowaniu.

Smacznego :)
Koktajl szpinakowo-jarmużowy z gruszką i śliwką
Liście szpinaku i jarmużu dokładnie płuczemy. Z jarmużu usuwamy twarde łodygi.
Koktajl szpinakowo-jarmużowy z gruszką i śliwką
Śliwkę kroimy na ćwiartki, gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy ją na kawałki.
Koktajl szpinakowo-jarmużowy z gruszką i śliwką
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego lub do rozdrabniacza. Dodajemy nasiona chia.
Koktajl szpinakowo-jarmużowy z gruszką i śliwką
Blendujemy wszystkie składniki razem z mocno schłodzonym kefirem.