Sposób przygotowania:
Koktajl truskawkowo -ananasowy na kefirze
Truskawki oczyszczamy ze szypułek, płuczemy i osuszamy na sicie.
Następnie truskawki kroimy na kawałki i wkładamy do kielicha blendera i miksujemy z dodatkiem cukru trzcinowego.
Po zmiksowaniu dodajemy kefir i ponownie miksujemy.
W drugim naczyniu miksujemy pokrojone na kawałki plastry ananasa.
Po zmiksowaniu ananas łączymy ze zmiksowanymi truskawkami i mieszamy do połączenia składników.
Schładzamy w lodówce.
Podajemy w wysokich szklankach.
Następnie truskawki kroimy na kawałki i wkładamy do kielicha blendera i miksujemy z dodatkiem cukru trzcinowego.
Po zmiksowaniu dodajemy kefir i ponownie miksujemy.
W drugim naczyniu miksujemy pokrojone na kawałki plastry ananasa.
Po zmiksowaniu ananas łączymy ze zmiksowanymi truskawkami i mieszamy do połączenia składników.
Schładzamy w lodówce.
Podajemy w wysokich szklankach.
gusia1000