Martyna12

Martyna12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Koktajl truskawkowy z mango i imbirem na kefirze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Orzeźwiający, pełny witamin koktajl na bazie kefiru i owoców z dodatkiem świeżego imbiru. Wyśmienicie smakuje schłodzony, z powodzeniem może stanowić drugie śniadanie czy podwieczorek.

Koktajl truskawkowy z mango i imbirem na kefirze

Składniki:

Koktajl truskawkowy z mango i imbirem na kefirze

 

Sposób przygotowania:

Koktajl truskawkowy z mango i imbirem na kefirze
Owoce umyć, osuszyć. Imbir obrać.

Z truskawek usunąć szypułki, mango obrać, pozbawić pestki.

Kefir przelać do kielicha blendera, dodać owoce oraz imbir,  zmiksować składniki do powstania płynnego koktajlu.

Posłodzić miodem (jeśli koktajl wyszedł za mało słodki), ponownie zmiksować.

Napój schłodzić w lodówce.