-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Koktajl z czerwonej porzeczki z miętą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Byłam ciekawa połączenia czerwonej porzeczki z miętą. Mięty nie dałam dużo, tak tylko dla lekkiego posmaku.

Koktajl z czerwonej porzeczki z miętą

Składniki:

Koktajl z czerwonej porzeczki z miętą

 

  • 1 szklanka czerwonych porzeczek
  • 8 listków świeżej mięty
  • 4 łyżki cukru
  • pół litra mleka

Sposób przygotowania:

Koktajl z czerwonej porzeczki z miętą
Czerwone porzeczki umyć, usunąć gałązki i listki. Miętę umyć i posiekać.

Czerwone porzeczki i miętę umieścić w misce blendera. Zmiksować.

Następnie dodać cztery łyżki cukru do smaku i pół litra mleka.

Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Przelać do małych szklaneczek i udekorować listkami świeżej mięty. 

Tagi:

koktajl owoce