Sposób przygotowania:
Kokosowy deser jaglany z jagodami
Kasze jaglaną wsypać do rondelka, przepłukać kilka razy wodą, przelać wrzątkiem. Odcedzić, zalać mlekiem, dodać ksylitol, gotować na małym ogniu aż kasza wchłonie mleko.
Następnie dodać mleko kokosowe, wymieszać, przykryć i odstawić aż kasza wchłonie mleko kokosowe, przestudzić.
Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni na złoto. Wystudzić.
Kaszę przełożyć do 3 pucharków na wierzchu rozłożyć umyte i osuszone jagody.
Posypać wiórkami kokosowymi i podawać od razu lub po schłodzeniu.
Następnie dodać mleko kokosowe, wymieszać, przykryć i odstawić aż kasza wchłonie mleko kokosowe, przestudzić.
Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni na złoto. Wystudzić.
Kaszę przełożyć do 3 pucharków na wierzchu rozłożyć umyte i osuszone jagody.
Posypać wiórkami kokosowymi i podawać od razu lub po schłodzeniu.