Sposób przygotowania:
Deser z manny z jagodami
Jagody przebrać, umyć, wrzucić do rondelka, dodać ksylitol, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 2 minuty.
Herbatniki wrzucić do rozdrabniacza, zmiksować na pył. W garnku zagrzać mleko, dodać ksylitol i masło, gdy zacznie wrzeć wsypać kaszę mannę. Mieszać rózgą by nie było grudek, lekko przestudzić.
Do 3 szklanek (lub pucharków) nałożyć zmiksowane herbatniki, włożyć mannę.
Polać sosem jagodowym i podawać ciepłe lub schłodzić w lodówce.
Herbatniki wrzucić do rozdrabniacza, zmiksować na pył. W garnku zagrzać mleko, dodać ksylitol i masło, gdy zacznie wrzeć wsypać kaszę mannę. Mieszać rózgą by nie było grudek, lekko przestudzić.
Do 3 szklanek (lub pucharków) nałożyć zmiksowane herbatniki, włożyć mannę.
Polać sosem jagodowym i podawać ciepłe lub schłodzić w lodówce.