Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 435]

Domowy budyń malinowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Budynie i kisiele to z pewnością najprostsze desery na świecie, wystarczy tylko cukier, mąka ziemniaczana i jakiś płyn i gotowe.

Domowy budyń malinowy

Składniki:

Domowy budyń malinowy

 

Sposób przygotowania:

Domowy budyń malinowy
Przebrane ale nie umyte maliny rozgnieć a potem przetrzyj przez sitko w celu pozbycia się pestek, tak powstały przecier przelej do rondelka i zagotuj wraz z cukrem.

Kiedy płyn zacznie wrzeć dolej do niego zawiesinę wcześniej przygotowaną z mleka, śmietanki i skrobi ziemniaczanej, całość zagotuj stale mieszając.

Gotowy budyń możesz podawać na ciepło jak i na zimno. 

Tagi:

owoce deser