Sposób przygotowania:
Koktajl z grillowanej gruszki i truskawek
Owoce umyć i dokładnie osuszyć. Gruszkę pokroić na plastry o grubości około 1 cm.
Ułożyć na ruszcie grilla i opiekać do zbrązowienia. Podobnie postąpić z truskawkami ( ja piekłam owoce na elektrycznym grillu, więc na zwykłym pewnie trzeba będzie użyć tacki, aby owoce nie pospadały) piec je do miękkości.
Wszystkie owoce ostudzić zupełnie, a nawet schłodzić. Następnie przełożyć do dzbanka blendera owoce oraz nabiał, zmiksować. Dodać wodę i ponownie zmiksować. W razie konieczności dodać miód i po raz ostatni wymieszać.
Ułożyć na ruszcie grilla i opiekać do zbrązowienia. Podobnie postąpić z truskawkami ( ja piekłam owoce na elektrycznym grillu, więc na zwykłym pewnie trzeba będzie użyć tacki, aby owoce nie pospadały) piec je do miękkości.
Wszystkie owoce ostudzić zupełnie, a nawet schłodzić. Następnie przełożyć do dzbanka blendera owoce oraz nabiał, zmiksować. Dodać wodę i ponownie zmiksować. W razie konieczności dodać miód i po raz ostatni wymieszać.