Sposób przygotowania:
Rosołek z podwórkowej kury
Mięso dzielimy, płuczemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Jeśli potrzebujemy więcej rosołu bierzemy całą kurę.
Warzywa oczyszczamy i dodajemy gdy mięso już się gotuje. Można zebrać wytworzone szumowiny.
Najpierw dodajemy marchew a potem całą resztę. Gotujemy na małym ogniu. Trochę solimy.
Można dodać korzeń pietruszki ale ja wolę natkę. Choć czasami dodaję też korzeń.
Cebulę kroimy na pół i opiekamy na suchej patelni(trochę dymi).
Można też opiekać cebulę bez obierania Rosół gotujemy ok 2 1/2 godz choć można dłużej.
Podajemy z ugotowanym makaronem nitki.
Jeśli potrzebujemy więcej rosołu bierzemy całą kurę.
Warzywa oczyszczamy i dodajemy gdy mięso już się gotuje. Można zebrać wytworzone szumowiny.
Najpierw dodajemy marchew a potem całą resztę. Gotujemy na małym ogniu. Trochę solimy.
Można dodać korzeń pietruszki ale ja wolę natkę. Choć czasami dodaję też korzeń.
Cebulę kroimy na pół i opiekamy na suchej patelni(trochę dymi).
Można też opiekać cebulę bez obierania Rosół gotujemy ok 2 1/2 godz choć można dłużej.
Podajemy z ugotowanym makaronem nitki.
BozenaMatuszczyk
katarzynka455
Bożenko zapraszam i dziękuję:)))