Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Książka Kucharska: Szybkie dania i przekąski - Świeżo... Zdrowo... Liebherr!

Koktajl z mrożonych owoców

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ekspresowy koktajl z mrożonych jagód i bananów na kefirze przygotowanym przy użyciu grzybków tybetańskich.

Koktajl z mrożonych owoców

Składniki:

Koktajl z mrożonych owoców

 

 

 

  • 800 ml kefiru

 

  • 200 ml schłodzonego mleka

 

  • opcjonalnie cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Koktajl z mrożonych owoców
Ja użyłam domowego kefiru, przygotowanego przy użyciu grzybków tybetańskich, ale oczywiście możecie wykorzystać także kupny kefir.W pojemniku blendera umieszczamy jednego mrożonego banana i połowę jagód. Wlewamy 100 ml mleka i dokładnie miksujemy. Czynność powtarzamy z resztą jagód, bananem i mlekiem. Do zmiksowanych składników wlewamy kefir i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby słodzimy do smaku.