Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka
Jajka zalewamy wodą i gotujemy na twardo 10 min. Ugotowane jajka kroimy w większą kostkę.
Pomidora myjemy i kroimy też w większą kostkę. Cebule kroimy w piórka. Kapustę drobno siekamy.
Cebulę łączymy z kapustą, oprószamy solą i pieprzem. Wykładamy na spód salaterki. Przykrywamy przygotowanym jajkiem i pomidorem.
Łyżeczką kładziemy małe kopczyki majonezu. Oprószamy solą i pieprzem.
Odstawiamy na chwilę do lodówki.
Pomidora myjemy i kroimy też w większą kostkę. Cebule kroimy w piórka. Kapustę drobno siekamy.
Cebulę łączymy z kapustą, oprószamy solą i pieprzem. Wykładamy na spód salaterki. Przykrywamy przygotowanym jajkiem i pomidorem.
Łyżeczką kładziemy małe kopczyki majonezu. Oprószamy solą i pieprzem.
Odstawiamy na chwilę do lodówki.