Sposób przygotowania:
Wiosenna sałatka z białą kiełbasą
Białą kiełbasę gotujemy. Wyjmujemy i studzimy. Jajka Gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w plasterki.
Następnie kiełbasę kroimy na plasterki. Sałatę płuczemy, osuszamy, rwiemy na małe cząstki i układamy na talerzu. Pomidora myjemy i kroimy w cząstki, układamy na sałacie.
Na pomidory układamy pokrojone jajko oraz białą kiełbasę. Szczypiorek siekamy, posypujemy sałatkę.
W osobnej miseczce mieszamy olej z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, doprawiamy sola i pieprzem i polewamy sałatkę.
Następnie kiełbasę kroimy na plasterki. Sałatę płuczemy, osuszamy, rwiemy na małe cząstki i układamy na talerzu. Pomidora myjemy i kroimy w cząstki, układamy na sałacie.
Na pomidory układamy pokrojone jajko oraz białą kiełbasę. Szczypiorek siekamy, posypujemy sałatkę.
W osobnej miseczce mieszamy olej z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, doprawiamy sola i pieprzem i polewamy sałatkę.