Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Sałatka z wołowiną z rosołu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Taka sałatka to dobry sposób na zagospodarowanie resztek mięsa, na które już nikt nie ma ochoty. Nagle powstaje nowe danie, na które teraz wszyscy mają ochotę :)

Sałatka z wołowiną z rosołu

Składniki:

Sałatka z wołowiną z rosołu

sałatka

  • wołowina z rosołu chuda - 30 dkg,
  • jajka - 3 szt,
  • seler naciowy - 3 pałki,
  • papryka czerwona - 1 szt,
  • pestki z dyni - 1 garść,
  • natka pietruszki - 1/2 pęczka,
  • olej rydzowy - 2 łyżki,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Sałatka z wołowiną z rosołu
Mięso wyjąć z rosołu i ostudzić. Ugotować jajka na twardo. Umyć, wypestkować paprykę a następnie pokroić ją w słupki. 

Umyć i i posiekać pałki selera naciowego. Wystudzoną wołowinę pokroić w kostkę a potem wymieszać z selerem i papryką. Dodać pokrojone w ósemki jajka na twardo. 

Całość polać olejem rydzowym. Doprawić solą oraz pieprzem i posypać pestkami dyni oraz posiekaną natką pietruszki.