Sposób przygotowania:
Sałatka z wołowiną z rosołu
Mięso wyjąć z rosołu i ostudzić. Ugotować jajka na twardo. Umyć, wypestkować paprykę a następnie pokroić ją w słupki.
Umyć i i posiekać pałki selera naciowego. Wystudzoną wołowinę pokroić w kostkę a potem wymieszać z selerem i papryką. Dodać pokrojone w ósemki jajka na twardo.
Całość polać olejem rydzowym. Doprawić solą oraz pieprzem i posypać pestkami dyni oraz posiekaną natką pietruszki.
Umyć i i posiekać pałki selera naciowego. Wystudzoną wołowinę pokroić w kostkę a potem wymieszać z selerem i papryką. Dodać pokrojone w ósemki jajka na twardo.
Całość polać olejem rydzowym. Doprawić solą oraz pieprzem i posypać pestkami dyni oraz posiekaną natką pietruszki.