Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie do czasu, aż osiągnie miękkość. Ugotowany makaron dokładnie odcedzić, a w następnej kolejności ostudzić. Kukurydzę z puszki, groszek z puszki oraz czerwoną fasolę z puszki dobrze odcedzić, a następnie wymieszać z ostudzonym makaronem. Szynkę pokroić w niedużą kostkę i również dodać do wcześniej wymieszanych składników. Paprykę żółtą oraz czerwoną bardzo dokładnie umyć, wyciąć ze środka gniazda nasionek i pokroić w drobną kostkę. Pokrojoną paprykę dodać do reszty składników. Wszystko razem wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą, a w późniejszej kolejności dodać trochę majonezu oraz trochę śmietany lub jogurtu naturalnego. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać.