ewaole

ewaole

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Kolorowa sałatka 10

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka, kolorowa, wiosenna sałatka ze świeżych warzyw.

Kolorowa sałatka 10

Składniki:

Kolorowa sałatka 10

 

Sposób przygotowania:

Kolorowa sałatka 10
Sałatę myjemy i kroimy w drobne paski. Pomidora myjemy i obieramy ze skórki. Pomidory kroimy w kostkę. Podobnie obraną cebulę i zielonego ogórka. Rzodkiewkę myjemy i kroimy w drobne paseczki. Wszystkie pokrojone składniki wkładamy do miski i mieszamy. Szczypiorek kroimy i dodajemy do sałatki. Polewamy sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gotową sałatę możemy podawać z drugim daniem, mięsem lub poprostu jako przystawkę.

Tagi:

sałata