Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka z dynią i buraczkiem
Składniki na 2 porcje sałatki. Na talerzach ułożyć rukolę. Pieczoną dynię pokroić w dużą kostkę. Czerwony buraczek obrać i również pokroić w dużą kostkę. Słonecznik uprażyć na suchej patelni.
Pokrojone warzywa ułożyć na rukoli. Posypać prażonym słonecznikiem i pokruszonym serem feta.
Całość opruszyć ziołami włoskimi i skropić olejem arachidowym. Przybrać kwiatkami nasturcji i podawać.
Pokrojone warzywa ułożyć na rukoli. Posypać prażonym słonecznikiem i pokruszonym serem feta.
Całość opruszyć ziołami włoskimi i skropić olejem arachidowym. Przybrać kwiatkami nasturcji i podawać.
![Kolorowa sałatka z dynią i buraczkiem Kolorowa sałatka z dynią i buraczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kolorowa-salatka-z-dynia-i-buraczkiem-376594.jpg)
![Kolorowa sałatka z dynią i buraczkiem Kolorowa sałatka z dynią i buraczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kolorowa-salatka-z-dynia-i-buraczkiem-376595.jpg)
![Kolorowa sałatka z dynią i buraczkiem Kolorowa sałatka z dynią i buraczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kolorowa-salatka-z-dynia-i-buraczkiem-376596.jpg)
![Kolorowa sałatka z dynią i buraczkiem Kolorowa sałatka z dynią i buraczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kolorowa-salatka-z-dynia-i-buraczkiem-376597.jpg)