Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka z cukinią
Ziarna słonecznika dajemy na teflonową patelnię i prażymy, aby się zarumienił. Kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy na małe kosteczki. Zalewamy oliwą wymieszaną z przyprawą do kebaba i czosnkiem granulowanym, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie dajemy na rozgrzaną patelnię i smażymy ok. 12 minut. Odstawiamy i chłodzimy. Do garnka wlewamy wodę, dajemy przyprawę curry i sól, gotujemy. Jak woda zacznie się gotować dajemy woreczek ryżu. Ugotowany ryż odstawiamy i chłodny dzielimy na pół. Cukinię dokładnie myjemy, wydrążamy środek i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przygotowaną cukinię przesmażamy na rozgrzanym oleju (3 łyżki) Doprawiamy kucharkiem. Odstawiamy i chłodzimy. Natkę pietruszki siekamy. Oczyszczone papryczki kroimy w kostkę. SOS; Czosnek przeciskamy przez praskę, szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki na sos łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Wszystkie składniki przygotowane na sałatkę łączymy ze sobą, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.