Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka z fetą
Liście sałaty dokładnie opłukujemy i pozbawiamy nadmiaru wody. Szczypiorek lub zieloną cebulkę opłukujemy pod bieżącą wodą. Pomidorki nacinamy na krzyż, zalewamy gorącą wodą. Po chwili wyjmujemy je i wkładamy do lodowatej wody. Następnie obieramy ze skórki. Ser feta kroimy w niewielką kostkę.
Liście sałaty rwiemy do miski. Szczypiorek lub zieloną cebulkę drobno kroimy. Do miski z sałatą przekładamy przygotowane dodatki i ostrożnie mieszamy.
Całość przyprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.
Przed podaniem skrapiamy oliwą z oliwek lub olejem słonecznikowym.
Liście sałaty rwiemy do miski. Szczypiorek lub zieloną cebulkę drobno kroimy. Do miski z sałatą przekładamy przygotowane dodatki i ostrożnie mieszamy.
Całość przyprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.
Przed podaniem skrapiamy oliwą z oliwek lub olejem słonecznikowym.
SylaUla
misia5
Czekoladka 2