Sposób przygotowania:
Truskawkowo- śmietanowa pokusaKrok 1
Ubijamy całe jaja z ksylitolem ( jaja temp pokojowa). Masa jajeczna potroi swoją objętość. Przesiewamy obydwie mąki ( pszenną i ziemniaczaną). Nad masą jajeczną i mieszamy już tylko łopatką. Kiedy masa jest wymieszana, przekładamy ją do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy biszkopt na trzy części.
Krok 2
Żelatynę wsypujemy do szklanki i zalewamy ją 6 łyżkami zimnej wody, wstawiamy do mikrofali 1 minuta i się rozpuszcza i stygnie. Śmietanę ubijamy z ksylitolem kiedy nam się już ubije, odejmujemy 4 łyżki śmietany i wkładamy do naszej ciepłej lecz nie gorącej żelatyny, mieszamy - wiemy, że nam się nie zważy.Dodajemy teraz żelatynę do śmietany i mieszamy.
Krok 3
Przekładamy nasze blaty biszkoptowe śmietaną ( tylko raz raz bo nam zastyga). Staramy się rozprowadzić śmietanę tak aby zakryło wierzch i boki. Truskawki myjemy osuszamy i kroimy w plasterki, układamy na wierzchu. Ciacho wkładamy do lodówki na 2 godzinki, potem możemy już jeść.